Corona Fysiotherapie

Een besmetting met het coronavirus is voor niemand prettig. Waar veel mensen de mist ingaan is dat zij denken dat wanneer de voornaamste klachten zoals hoesten en vermoeidheid weg zijn, corona geen invloed meer op hen heeft. Dit is incorrect. Er is natuurlijk wel een verschil met iemand die door Corona op de ic heeft gelegen of iemand die thuis kon uitzieken, maar in beide gevallen is fysiotherapie nodig om de nasleep van corona te verminderen.

klachten die vaak voorkomen in dit geval zijn:

– Problemen met de longfunctie (ademhalingsproblemen);

– Zwakte van de spieren/ pijn aan de gewrichten;

– Verminderd uithoudingsvermogen;

– Problemen met het uitvoeren van dagelijkse handelingen.

 

Behandeltraject

Allereerst wordt er een intake gesprek gehouden om te achterhalen waar jij tegen aanloopt na hersteld te zijn van Corona. Omdat de klachten voor elk individu anders van aard kan zijn, krijgt ook ieder individu zijn eigen individuele aanpak. In deze gepersonaliseerde aanpak staat de patiënt natuurlijk centraal. Naast het intake gesprek voeren wij ook een aantal tests uit om het niveau van jouw problemen vast te kunnen stellen. Hierna wordt een individueel plan opgesteld en besproken.

In dit plan ligt de focus op het gebied waarin de patiënt in het dagelijks leven het meest hinder aan ondervindt. Dit is dan de zogezegde top prioriteit. In het proces om deze top prioriteit aan te pakken merken wij vaak ook een vooruitgang op andere gebieden wat natuurlijk alleen maar goed is. Het belangrijkste in ons behandeltraject is dat de patiënt zich op zijn/haar gemak voelt om zo het beste resultaat uit het proces te halen. Het aantal behandelingen per week wordt bepaald aan de hand van de situatie waarin de patiënt zich bevindt .